Od 1. jula tranzit kroz R Latviju bez dozvola

Bez autora
Jun 21 2011

U Rigi je od 02. do 03. juna 2011. godine održan sastanak ekspertne grupe za međunarodni cestovni prijevoz putnika i roba između Bosne i Hercegovine i Republike Latvije. Delegacije BiH i Republike Latvije su na ovom sastanku dogovorile konačnu verziju nacrta Sporazuma između Vlade Republike Latvije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o međunarodnom cestovnom prometu roba i putnika. Nakon razgovara o prijedlozima u vezi broj dozvola za međunarodni prijevoz roba za 2012. godinu, delegacije su se složile da se tranzitni prijevoz obavlja bez dozvola od 01. jula 2011. godine, kao i da se razmijeni sljedeće kvota: 100 dozvola za bilateralni prijevoz i 50 dozvola za bilateralni prijevoz za/iz trećih zemalja. Dogovoreno je da zahtjev za dodatnim brojem dozvola mogu uputiti obje strane u slučaju potrebe za dodatnim brojem dozvola te da će dozvole za tekuću godinu vrijediti do 31. januara naredne godine.

Od 1. jula tranzit kroz R Latviju bez dozvolaU Rigi je od 02. do 03. juna 2011. godine održan sastanak ekspertne grupe za međunarodni cestovni prijevoz putnika i roba između Bosne i Hercegovine i Republike Latvije.

Delegacije BiH i Republike Latvije su na ovom sastanku dogovorile konačnu verziju nacrta Sporazuma  između Vlade Republike Latvije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o  međunarodnom cestovnom prometu roba i putnika.

Nakon razgovara o prijedlozima u vezi broj dozvola za međunarodni prijevoz roba za 2012. godinu, delegacije su se složile da se tranzitni prijevoz obavlja bez dozvola od 01. jula 2011. godine, kao i da se razmijeni sljedeće kvota:

- 100 dozvola za bilateralni prijevoz i
- 50 dozvola za bilateralni prijevoz za/iz trećih zemalja.

Dogovoreno je da zahtjev za dodatnim brojem dozvola mogu uputiti obje strane u slučaju potrebe za dodatnim brojem dozvola te da će dozvole za tekuću godinu vrijediti do 31. januara naredne godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik